Live life your way

Live life your way

Diéta mellett nassolhatok-e ?

2018. július 24. - barbekque

Mivel többnyire unaloműzőként nassolunk, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, ha esetleg diétázunk vagy egészségesen szeretnék élni!

Minden fogyókúra kezdete nehéz dolog ez tény és való, hiszen vannak szabályok, amiket be kell tartani és már ez önmagában sokak számára frusztrációt okoz, de ez nem is csoda. Az esti nassolás a legkárosabb a szervezetünk számára, hiszen utána lefekszünk aludni, így az elfogyasztott ételt nem tudjuk felhasználni, tehát a szervezet elraktározza. Viszonta ha nassolni támad kedved és diétádat nem szeretnéd felrúgni ezzel, akkor van számodra egy remek hírem. Lehet diéta alatt is nassolni! DE: itt is vannak, szabályok, amiket be kell tartanod, vagy különben tényleg felrúghatod a diétádat, ha megszeged azokat.

 phpthumb_generated_thumbnail.jpeg

Tehát lehet nassolni egészségesen is, de az ízletesnek ítélt csipseket, kekszeket, rágcsákat, fagyikat, stb. el kell felejtenünk! Na de akkor mégis mit nassoljak?

A nassolnivalóknál figyeljünk arra, hogy semmiféleképpen se tartalmazzanak egyszerű szénhidrátot, vagyis cukrot, lisztet stb. Sőt, lehetőleg minél kevesebb szénhidrát legyen bennük. Főként fehérjét és rostokat fogyasszunk, amelyek megfelelően eltelítenek, ám nem gyarapítják zsírpárnáinkat.

Nézzünk pár példát a rengeteg lehetőség közül:

  • ha valami édesre fájna a fogad, akkor pillanatok alatt megszűntetheti egy fehérje szelet, vagy fehérje por, zabpehely, túró és édesítő keverékéből sütött sütemény
  • nyugodtan egyél meg egy-két gyümölcsöt, vagy egyél egy zacskó gyümölcs chipset esetleg aszalt gyümölcsöt
  • friss zöldségeket is válogathatsz magadnak, amiket karikára vagy hosszú csíkokra vágsz. Ezeket önmagában is fogyaszthatod vagy vegyél  kaukázusi kefirt, amit jól keverj ki, majd fűszerezd meg egy kis sóval, borssal, apróra vágott kaporlevéllel és adhatsz hozzá friss petrezselymet is akár, mentalevelet, bazsalikomot. A zöldségdarabokat a kefirbe mártogatva fogyaszthatod
  • alacsony zsírtartalmú joghurtot fogyaszthatsz, ami nemcsak hogy egy órácskára el tudja telíteni a gyomrod, hanem egy kis kalcium és valamennyi fehérje is bekerül a szervezetedbe vele
  • néhány szem magvakat is ehetsz pl: tökmag, mogyoró, kesudió, stb.

Azt azért el kell még, hogy mondjam, ha napközben megfelelően odafigyelünk a táplálkozásunkra, és rendszeres időközönként étkezünk, akkor jelentősen lecsökken az esélye annak, hogy este megkívánjunk valami diétagyilkos nassolni valót!

nass_header.png

A bejegyzés trackback címe:

https://barbekque.blog.hu/api/trackback/id/tr9014133271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása