Live life your way

Live life your way

"Smoothie" láz

2018. július 20. - barbekque

Mi az a "smoothie" és mire jó?  Hát, aki esetleg még nem tudja most választ kaphat.

 

A smoothie egy gyümölcsturmix, amit te saját magad is el tudsz készíteni, vagy a boltokban is meg lehet vásárolni kész termékként. Ez egy nagyon egészséges ital, ami az USA-ból terjedt el a világon minden felé. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű hisz nem kell hozzá sok minden csak friss gyümölcsök, illetve kevés víz vagy tej. Az igazán nagyon finom és egészséges smoothienak legalabb 60-80%-a gyümölcsből készül.

És mégis mire jó ez az ital? Kiváló tápanyagforrás, javítja az emésztést, a felszívódást, regenerálja a bélflórát. Esetleg, ha úgy gonolod, hogy nem elég édes számodra, akkor még tehetsz bele mézet, nyírfacukrot vagy sztíviát. A pürésítés miatt ebben az italban sokkal több értékes növényi hatóanyag és tápanyag van, mint a szokványos gyümölcslevekben, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek!

chia-berries-smoothie-720.jpg

Vannak jellegzetes zöld smoothiek,amik zöldségleveket tartalmaz. Ezek a smoothie-k is kedveltek, ezek zöld levélzöldségekből, illetve frissen szedett vadon termő növényekből, gyógyfüvekből készülnek. A jó smoothie nagyrészt zöldségekből, kisebb részben gyümölcsökből, csírákból, fűszerekből és algákból készül. De ha magadnak készítesz smoothie-t akkor azt ajánlom, hogy olyan gyümölcsökből és zöldségekből készítsd el, amiket szívesen meginnál.

m4791-rucola-smoothie_magazin-q75-375.jpg

Szeretnék egy-két receptet és ötleteket adni:

Receptek:

Áfonyás-zabpelyhes smoothie:

 Hozzávalók:

bogyors_gyumolcs_smoothie.jpg

  • 2 ek zabpehely (+ a díszítéshez)
  • 15 dkg áfonya (+ a díszítéshez)
  • 1-2 tk méz
  • 3 ek zsírszegény natúr joghurt

Elkészítés:

  • A zabpelyhet leforrázzuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk, amíg meg nem puhul.
  • Az áfonyát és a zabpelyhet a turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a mézet és a natúr joghurtot, és krémes állagúra dolgozzuk. Maradék áfonyával és zabpehellyel díszíthetjük.

 

Epres-narancsos smoothie:

smoothie.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 4 dkg gyömbér
  • 1 db citrom
  • 2 db narancs
  • 12 db jégkocka
  • 1 csipet kardamom

 Elkészítés:

  • Az epret megmossuk és kicsumázzuk. A meghámozott gyömbért vékonyan felszeleteljük. A citrom levét kifacsarjuk, a meghámozott narancsokat 4-4 részre vagy gerezdekre osztjuk.
  • Az epret a gyömbérrel és 6 db jégkockával együtt turmixgépbe tesszük. Megöntözzük a citromlével, majd a legmagasabb fokozaton pürésítjük kb. 1 perc alatt. A pürét 4 db széles szájú üvegpalackba töltjük.
  • A turmixkelyhet elmosogatjuk. Beletesszük a narancsot 6 db jégkockával együtt, megszórjuk a kardámommal, és a legmagasabb fokozaton turmixoljuk kb. 1 percig. Ezután a pürét egy kanál nyelén óvatosan az epres rétegre csorgatjuk. Szívószállal kínáljuk.

 

Recepteket találhattok még itt: http://www.mindmegette.hu/kereses/smoothie/

                                             https://gymbeam.hu/blog/10-egeszseges-es-nepszeru-smoothie-recept/

                                             http://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/italok/turmix

A bejegyzés trackback címe:

https://barbekque.blog.hu/api/trackback/id/tr4614120701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.07.20. 15:30:56

Hát én is kipróbáltam a smoothie-kat, de nem túl jók amiket csináltam, szóval inkább feladtam. Van ilyen gyümölcspüré, ami viszont fini
www.ujsagomat.hu/city-spar/akcios-ujsag-csutortoktol-19-07-2018-3/

barbekque 2018.07.24. 19:42:53

Szia Veca!
Sose add fel, lehet hogy elsőre furcsa az ízvilága, de finom gyümölcsökből nagyon klasszakat lehet késíteni! :)
Nem tudom, hogy recept alapján csináltad- e őket, de érdemes körülnézni a neten, hátha találsz olyat, amit te is szeretni fogsz!
Sok siket hozzá! :)
süti beállítások módosítása